Spira

Åsa Nyström är biskop i Luleå stift, alltså Norr- och Västerbotten. Hon är uppväxt i Umeå. Bild: A A

Biskop Åsa Nyström: Vad är viktigt på riktigt?

Biskop Åsa Nyström om balans och medarbetare.

Kategorier: Viktigt på riktigt 

"Att hitta en god balans av vad som är rimligt i livet. Min iver och drivkraft är stark, så jag behöver tänka efter, annars blir ingenting riktigt bra.

Mitt grundläggande uppdrag från Gud är att jag ska vara jag. Sedan får jag möjlighet att också vara biskop, mamma, hustru, mormor, farmor, dotter och vän.

Min första strategi är att inte gå iväg direkt när jag stiger upp på morgonen. Jag vill hinna knyta an till både mig själv och Gud. "Här är vi. Så här ser dagen och livet ut just nu." Det har blivit ännu mer livsviktigt sedan jag blev biskop.

Jag vill inte heller jobba ensam. Goda medarbetare hjälper mig att sortera och prioritera. Vi är många som jobbar tillsammans. På biskopshearingen myntade jag begreppet tillsammanskraft och jag förstår nu att det ordet väckte förväntan hos många. Det är positivt för mig.

Jag tror att jag är ganska bra på att vara i nuet. Den som möter mig ska känna att "nu pratar vi". Mina ögon och min blick ska vara kvar tills vi pratat färdigt, oavsett om det är i 30 sekunder eller en halv dag. Så önskar jag att alla möten mellan människor ska vara.

En annan viktig sak är att gå ut, under alla årstider, i alla väder. Jag behöver vara i det som Gud har gjort, inte bara det som människor bygger. Till vardags räcker det med att känna vinden mot kinden."

Senast uppdaterad: 13 december 2018

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!