Spira

Inledare: Även föräldrar får åka på läger

En av höstens höjdpunkter har alltid varit när kurskatalogerna från studieförbunden ramlar ner i brevlådan. Sida efter sida med akvarellmålning, programmering och nybörjarpersiska.

Kategorier: Inledare 

Det var visserligen evigheter sedan jag anmälde mig till någon kurs, men det känns bra att kunna bläddra bland nya möjligheter.

Även om jag aldrig har gått någon kurs i navigering förstår jag att den minsta kursändring kan få stora konsekvenser för vart man hamnar i förlängningen. Det gäller såväl politiska val som egna vanor. För Erika Antill och Jenny Karlsson blev en kurs för konfirmandföräldrar en sådan kursändring. Det som började med känslan "Vi vill också åka på läger" summerar de senare som omvälvande.

I höstens första Spira möter du även Anna Wergens som också gick kursen Katekumenat - vuxenväg till tro, och hittade ett sammanhang att prata om andlighet och stora frågor. Den här terminen är hon hjälpledare för en ny kursomgång.

Någon kurskatalog från Svenska kyrkan i Umeå kommer inte att dyka upp i brevlådan, utan kolla in temat På kurs, kalendariet på sidan 30 och webbplatsen - det finns många tillfällen att lära sig något nytt, och kanske hitta nya vänner.

Senast uppdaterad: 23 oktober 2018

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!