Spira

Inledare: Bjud dina fötter på gröt och olivolja

De blir ofta liggande i små svarta högar på kökssoffan eller vid fåtöljen i vardagsrummet. Mina sockar. Efter att fötterna varit instängda en hel dag måste de plötsligt bara ut i det fria! Jag minns att sönerna gjorde detsamma som bäbisar - sparkade av sig sockarna, så ofta som möjligt.

Kategorier: Inledare 

Barfota. Tryggt hemma, men nästan ingen annanstans. På en retreat för några år sedan tog jag mod till mig och valde fotmassage hos helgens massör. Det väckte varma minnen av hur farmor "kittlade" mig under fötterna när jag sov över som barn. Det är något nära och väldigt personligt med nakna fötter. Kanske är det därför berättelserna om kvinnorna som tvättar Jesus fötter med tårar och smörjer dem med balsam berör oss så.

Årets första Spira har temat "Barfota". Möt Anne Ormrot som gärna går barfota, även utomhus. Att gå medvetet och varsamt påminner henne om det andliga livet. Vi besöker också fotterapeut och konstnär Julia Larsson, som tipsar om havregrynsgröt och olivolja för fotvården hemma.

Dessutom en intervju med Hjördis och Georg Andersson. Vid årsskiftet klev han av uppdragen som förtroendevald i Svenska kyrkan, men inte engagemanget för medmänniskan.

Senast uppdaterad: 23 oktober 2018

Dela

Ulrika Ljungblahd. Redaktör

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!