Spira

Inledare: Möt Umeås mest kända stjärnfamilj

”Den heliga familjen”. Vid jul är den kanske som allra tydligast. Mamman, pappan och barnet vid krubban under stjärnan. Lyckliga och tindrande. Och samtidigt…

Kategorier: Inledare 

Där finns ju också en osynlig pappa och ett gäng herdar som nog lever ihop i perioder. Så den heliga familjen är inte synonym med kärnfamiljen. Kanske snarare stjärnfamiljer.

Stjärnfamilj som beskrivning av brokiga familjer som inte behöver ha biologiska band är temat i Spiras julnummer. Du möter Umeås mest kända stjärnfamilj, Anja Pärson och Filippa Rådin, som berättar om både storfamilj och storcupsfamilj.

Skådespelare Sara Gallardo utforskar familjebegreppet i en pjäs och kyrkans familjerådgivare Elisabet Jonsson konstaterar att hon bara använder ordet familj för att ta reda på någons nära relationer. För familjer förändras genom livet och kan även väljas. Kolla bara in Jesus familjefoton på sidan 14.

Och på tal om stjärnor. Årets mörkaste tid är samtidigt högtid för stjärnskådare. Thommy Bäckström delar med sig av tips till nybörjare. Själv sitter han troligen i det egna observatoriet vid Jämtebölesjön och prickar av himlakroppar. När han inte lyssnar på julkonserter i kyrkan, vill säga. Hela den listan hittar du här.

Senast uppdaterad: 13 december 2018

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!