Spira

Inledare: Styrkan att dela livet över ett glas iskaffe

Det är försommarens vackraste dagar med nyutslagna björkar, strålande sol och magiska, ljusa kvällar. Alla yttre omständigheter är toppen, men jag är ledsen och orkeslös.

Kategorier: Inledare 

Småsaker mal runtrunt i huvudet. Kanske är det hormonellt, kanske något annat. Oavsett känns det lite skämmigt, tills jag berättar för en vän. "Var lite snäll mot dig själv" säger hon förstående och berättar om några egna strategier.

Styrkan i delandet. Det enkla delandet över en iskaffe på en uteservering, i ett kommentarsfält på instagram eller det organiserade delandet i en samtalsgrupp.

Sommarens Spira har temat Styrka. Vi besöker en samtalsgrupp som letar ett feministiskt språk för att prata om tro. Du möter också fysiskt och mentalt starka voltigestjärnan Johanna Lindberg och urstarka bibelpersonen Simson i ny, skörare tolkning av Lina Sjöberg. Dessutom blir det inspiration för att odla egen chili av varierande styrka.

För många innebär sommaren tid att läsa. Därför får du tio boktips i det här numret. Plus en friluftsguide för Umeå-trakten av fredsarbetaren Josefin Hjärpe Lämås.

Med det önskar jag dig en fin sommar.

Senast uppdaterad: 23 oktober 2018

Dela

Ulrika Ljungblahd, redaktör

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!