Spira

Maria Pietilä Holmner avslutade sin karriär som alpin skidåkare tidigare i år. Hon tävlade för UHSK Umeå. Bild: Johan Gunséus

Viktigt på riktigt med Maria Pietilä Holmner

Redan som liten ville jag åka skidor – inte för att tjäna pengar eller bli stjärna – utan bara för känslan att få göra det jämt. Jag älskar kylan, snön och att riktigt nörda med all träning! Skidåkning har varit perfekt för mig med att både tillhöra ett lag och samtidigt tävla som individ.

Kategorier: Viktigt på riktigt 

Under tävlingsåren har jag varit som två Maria. Skidåkar-Maria med mål, fokus och disciplin medan hemma-Maria gärna skjuter upp saker till dagen därpå. Det har varit viktigt att få vara den Maria också. Livet i dag verkar handla så mycket om prestationer hela tiden med perfekta instagrambilder av den perfekta tillvaron. De sociala medierna gör att vi har svårt att släppa taget och vi har full koll på vad alla gör utan att vi ens pratat med varandra. Min mormor brukade säga att man ska ligg ve överallt!

När jag varit borta mycket vill jag verkligen umgås med familj och vänner. Jag gillar att ta hand om de omkring mig och jag mår bra när de mår bra.

Det är viktigt med pauser i livet och jag målar gärna i en målarbok för vuxna, eller så far jag ut till havet och fyller på med energi. Det känns skönt att det finns det som är större och som jag inte kan påverka.

Senast uppdaterad: 23 oktober 2018

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!