Spira

Bild: A A

Inledare: Passion i dubbel bemärkelse

Jag kan avundas uthålligheten och målmedvetenheten. Att redan i april förra året börja öva inför årets långfredag då de ska framföra Matteuspassionen i Umeå stads kyrka. Not för not, ton för ton i det tre timmar långa musikverket om Jesus lidande och död av Johann Sebastian Bach. Det är passion i dubbel bemärkelse. Den vardagliga användningen av passion som stort engagemang kombineras med kyrkans språkbruk där passionstiden innebär fokus på Jesus väg mot lidande.

I Spiras påsknummer med temat "Passion" besöker vi en av Oratoriekörens körövningar och pratar med både körledare och sångare. Känner du dig lätt förvirrad över när passionstiden infaller i förhållande till stilla veckan och påskveckan? Kolla in tidslinjen på sidan 10 så får du full koll.

I Passions-temat bjuder Västerslättskyrkans husmor Susanna Skog på afternoon tea med passionsfrukt som gemensam nämnare. Chiapuddingen smakar lika bra på en utflykt som efter någon av påskhelgens många gudstjänster. Hela listan hittar du på sidan 29. Följ med i påskens drama och känslomässiga berg- och dalbana!

Senast uppdaterad: 11 april 2019

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!