Spira

Magdalena Andersson är landshövding i Västerbotten. Bild: Patrick  Trägårdh

Viktigt på riktigt med Magdalena Andersson

"Jag har fått många goda vänner här i Västerbotten." Det berättar landshövding Magdalena Andersson, som får kraft i mötet med andra.

Kategorier: Viktigt på riktigt 

"När jag fick frågan om att bli landshövding tänkte jag att det skulle vara ett spännande arbete - och det är det! Det är spretigt med ämnen som rör det mesta, allt från miljötillsyn till barnfattigdom, våld mot kvinnor, plogning av enskilda vägar och frågor som rör ursprungsbefolkning. Mitt jobb är inte att lösa allt utan att knyta ihop frågorna och de människor som berörs av problematiken.

Jag tror att viktiga egenskaper är en vilja att påverka och ett stort intresse för allt runt omkring, för samhället. Samhället är så mycket större än stat, kommun och landsting. Det är alla och det finns så många som gör så mycket extra för andra och visar att allt hänger ihop. I höstas hade vi en träff på residenset med vardagshjältar, utsedda av varje kommun i länet. Vi åt en god lunch och delade ut diplom. Jag skulle önska att det blev ett årligt evenemang, även efter att jag slutat, eftersom det sociala kittet är så viktigt.

Själv är jag en social person och har fått många goda vänner här i Västerbotten. Det är viktigt att hitta var jag får kraft och energi och jag får det mycket av andra - och ger det förhoppningsvis också.

Jag har också behov av ensamhet och paus för återhämtning så jag promenerar, spelar golf och gillar att vara i köket med min man, när vi ses."

Magdalena Andersson är landshövding i Västerbotten

Senast uppdaterad: 14 februari 2019

Dela

Spiras nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress och klicka på Prenumerera, så får du vårt nyhetsbrev direkt i din mailbox!