Kompetensutveckla med truckkort

Truckkort är kanske den mesta säkra kompetensutvecklingen du kan göra i dag. Utbudet av tjänster inom lager och logistik har konsekvent varit högt, och kommer antagligen vara även i framtiden. Maxa din ekonomiska trygghet och investera i en truckutbildning.

Att alltid ha tillgång till jobb med bra lön, är något som få yrkesgrupper kan stoltsera med. Truckförare och andra roller inom lager har möjlighet att hitta jobb inom hela Sverige. Du kan hitta truckutbildning i Örebro som erbjuder en komplett utbildning med flera gratis ”träningspass”. Utbildningar finns också i Stockholm, Göteborg, Malmö och på flera andra ställen i landet – just för att det är en så efterfrågad roll.

Så är kraven för truckkort

Kraven för att få ett truckkort är enkla. Du behöver ha fyllt 16 år och måste klara ett praktiskt och teoretiskt test. Du behöver inte någon tidigare erfarenhet av andra fordon (inget krav på B-körkort) och får på de flesta seriösa ställen testköra så pass mycket du behöver för att klara av den praktiska delen.

Har du inte truckkort begränsar du möjligheterna till en karriär inom lager och logistik markant. Du kommer få tusenlappar i löneökning om du har högre kompetens än dina medarbetare. Det är också generellt mer behagligt och mindre slitsamt för kroppen att köra truck, i stället för mer manuella moment inom lagerarbete.

Få ditt truckkort sponsrat

Truckkort är inte gratis, men nästan alltid värt investeringen. När du hittar ett jobb som truckförare återbetalas den initiala kostnaden väldigt snabbt. Det är också viktigt att komma ihåg att det ofta finns sätt att få utbildningen gratis.

Har du till exempel arbetat på lager utan att köra truck, är det vanligt att få sin truckutbildning sponsrad av arbetsgivaren. Även Arbetsförmedlingen erbjuder då och då utbildningar gratis till arbetssökande. Höll ögonen öppna så kan du troligtvis hitta sätt att finansiera hela eller delar av utbildningen åt dig.

Ta första steget in i arbetslivet

Truckförare är ett bra sätt att ta sig in på arbetsmarknaden – egentligen oavsett vart du ämnar gå senare. Även om truckkortet är helt irrelevant för dina framtida drömtjänster, visar det motivation och arbetsvilja att du äger ett truckkort. Det är helt enkelt en bra startpunkt i ditt CV, precis som att kunna ett andra språk eller ha B-körkort.